• Admin

Gratis internetten in de EU? Opgelet!


U heeft het vast wel gehoord in de media : sinds kort kunt u met uw Belgische GSM-abonnement 'gratis' bellen, sms'en en internetten binnen de Europese Unie. Er zijn echter toch wel wat zaken waar u op dient te letten. Een gewaarschuwde klant is er twee waard, dus voordat u alle 4G-netwerken onveilig maakt best even ons artikeltje lezen... 1. Onbeperkt in België = niet onbeperkt in het buitenland Het is niet zo dat u automatisch al uw Belgische data meeneemt naar het buitenland. Heeft u een ongelimiteerd abonnement in België, dan betekent dit niet dat het ook in Spanje of Italië zo is. U kunt dus niet non-stop gebruik maken van de roaming. Houd u dus aan uw normale verbruik en als u toch Netflix of Youtube gebruikt, doe het dan enkel op een Wi-Fi verbinding. 2. De nieuwe regel geldt enkel voor de EU, niet voor gans Europa De nieuwe regelgeving geldt enkel voor landen in de Europese Unie. Het is dus niet omdat u een reis boekte naar een Europees land dat de roamingprijzen automatisch wegvallen. Denk maar aan landen als Turkije, Zwitserland of Noorwegen. Deze liggen weliswaar in Europa, maar zijn niet aangesloten bij de Europese Unie.

3. Wat met bellen? Vanuit het buitenland naar een Belgisch nummer bellen kost niet meer dan in België zelf telefoneren. Omgekeerd wel nog steeds. Bel dus niet zelf naar Duitsland of Frankrijk bijvoorbeeld. Als uw vrienden of familie in het buitenland zitten, laat hen dan naar u bellen. Véél goedkoper! En nu : bellen, sms'en en internetten maar! Goeie reis!


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven