Contacteer ons

Northlaan 15

8400 Oostende

T : 059/70.09.01

E : info@globaltravel.be 

© 2019 Global Travel

Geen TV meer op het vliegtuig?

18.08.2017

Een vliegreisje ondernemen?  Dan glijden de uren altijd iets sneller voorbij dankzij het uitgebreide filmaanbod.  Slecht nieuws echter voor filmfanaten, want meer en meer luchtvaartmaatschappijen nemen afscheid van de tv-schermpjes in hun nieuwe toestellen.

Het zijn vooral de Amerikaanse maatschappijen die de TV-schermpjes verbannen, maar ook enkele Europese maatschappijen volgen binnenkort.  Reden?  Volgens onderzoek van American Airlines heeft maar liefst 90% van de passagiers een beter werkend alternatief voor een tv bij.  Dit kan een smartphone zijn, een tablet of een laptop.  

In meer dan honderd nieuwe toestellen zal American Airlines dan ook geen TV-schermpjes meer voorzien.  Een andere Amerikaanse maatschappij, United Airlines, vervangt de schermpjes door een sterke Wifi-verbinding.  Hierdoor zou het mogelijk zijn om zelfs boven de wolken te genieten van bv. je favoriete Netflix reeksen.  

Onrechtstreeks heeft de beslissing ook een positieve impact op het milieu.  Het schrappen van de TV-schermpjes brengt het totale gewicht van de vliegtuigen naar beneden.  Dat betekent dat er minder brandstof dient verbruikt te worden én daar wint het milieu natuurlijk ook bij.  Iedereen tevreden dus?  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Like dit bericht
Please reload

TUI zomer 2020 is boekbaar!

VIP Selection: zomerlancering 2020

Nu bij ons: 2e persoon gratis op cruise!

De zomer is boekbaar aan de allerbeste prijzen!

1/8
Please reload

Nog meer Global Travel nieuwtjes :

TUI zomer 2020 is boekbaar!

VIP Selection: zomerlancering 2020

1/11
Please reload