top of page
  • Foto van schrijverAdmin

De goedkoopste citytrips in Europa? Dit zijn dé ultieme tips


De zomervakantie zit er alweer op, maar dat betekent niet dat onze reishonger gestild is. Integendeel, dit is het perfecte moment om te genieten van de nazomer in betere oorden. Een citytripje is ideaal om er even helemaal uit te zijn en heel wat nieuwe impressies op te doen. Maar waar trek je nu het beste heen voor zo'n reisje tussendoor? Wij zetten de meest betaalbare Europese citytrips graag voor jullie op een rijtje.


Elk jaar publiceert de Britse website Post Office Travel Money een City Costs Barometer. In dit onderzoek worden de verschillende steden met mekaar vergeleken en dit op basis van een vaste checklist van 12 holiday items. Denk maar aan een tas koffie, een glas cola, een driegangendiner, een ticket voor het bekendste museum, de prijs van een hotel, ...


Welke stad als beste uit het onderzoek kwam? De Griekse hoofdstad Athene, waar de prijzen sinds vorig jaar zelfs met 15 procent gedaald zijn. Niet onbelangrijk in deze dure tijden. Uit het onderzoek bleek dat een koppel hier 240€ betaalt voor 2 hotelovernachtingen in een 3-sterren hotel, avondmaaltijden en tickets voor het openbaar vervoer. Vliegtuigtickets en vervoer van en naar de luchthaven zijn vanzelfsprekend niet inbegrepen in de totaalprijs. Naast de voordelige tarieven is Athene natuurlijk ook een aanrader voor de vele bezienswaardigheden, de overheerlijke keuken en het warme klimaat. Wij zijn alvast fan en wij zijn niet alleen. De stad is aan een recordjaar bezig wat toerisme betreft.

Geen Griekenland fan? Dan is Portugal een leuk alternatief, want ook de hoofdstad Lissabon is erg vriendelijk voor je portefeuille. Voor twee nachten hotel, eten en openbaar vervoer betaal je hier gemiddeld 251 euro. Pastéis de nata voor iemand?


Athene en Lissabon zijn een verrassende Top twee en helemaal anders dan de bestemmingen die andere jaren de lijst aanvoeren. Normaal gezien zijn het de meer oostelijke steden die als goedkoopste uit de bus komen. Denk maar aan het Poolse Krakau, het Letse Riga of Boedapest in Hongarije. Deze drie steden staan trouwens nog steeds in de Top5 en slaan dus ook geen gaten in jouw reisbudget.

Wil je je eens volledig laten gaan? Er is ook een lijstje met de duurste citytrips in Europa. De lijst wordt aangevoerd door onze noorderburen. Het Nederlandse Amsterdam spant de kroon met 687 euro voor dezelfde vakantieformule. Ook Venetië, Kopenhagen, Dublin, Parijs en Stockholm zijn vrij prijzig met tarieven rond de 500 euro. Heb je al zin gekregen om te citytrippen? Wij hebben een gigantisch aanbod voor eenieder: van een B&B tot een 5-sterren luxehotel, met de trein of de wagen of liever met het vliegtuig, inclusief uitstappen of puur het hotel. De ruimste keuze én de beste prijs. Daag ons gerust uit via info@globaltravel.be, bel 059/70.09.01 of kom gewoon langs in de Northlaan 15 te Oostende. Je kan ook een afspraak maken als je dat wenst via deze link.

315 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page