top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Reisblog : Lieven & Prashant op het Caribische Aruba


Lieven was afgelopen maand, samen met z'n partner Prashant, op het Caribische eiland Aruba… Een droombestemming die tot de verbeelding spreekt. Een piepklein eilandje in de Caribische Zee, maar toch ook een tikkeltje Europees. Het sfeervolle eiland behoort immers tot de Nederlandse Antillen en valt als autonoom land dus onder het Koninkrijk der Nederlanden.

Niet alleen kunt u er dus gewoon in het Nederlands communiceren, maar het eiland is ook één van de weinige bestemmingen ter wereld waar de zomer 365 dagen per jaar duurt.

Waarom u voor Aruba moet kiezen als uw volgende vakantiebestemming? Lieven vertelt het u graag. Als Aruba expert bezocht hij het eiland de afgelopen jaren reeds meer dan 10 maal. Dit zijn volgens hem enkele redenen om uw vakantie op Aruba door te brengen.

De mooiste stranden Op Aruba geniet u van de allermooiste, parelwitte zandstranden. Het langste en breedste strand is Eagle Beach, wat zich uitstrekt over meer dan 11km. Indrukwekkend! Het werd door Tripadvisor zelfs uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Houdt u van meer actie? Ga dan voor Palm Beach met z’n bruisende strandbars, grote luxehotels en tientallen restaurantjes en winkeltjes. Zelf ben ik ook dol op Baby Beach, waar minder toeristen komen en u fantastisch kunt snorkelen. Het water is er ondiep, dus ook voor jonge kinderen is het ideaal. Het beste klimaat Aruba, dat is 365 dagen per jaar zomer! Het ganse jaar door heeft u diezelfde constante temperatuur van rond de 30°C. De zon schijnt volop, maar door een verkwikkend briesje blijft het aangenaam. Het regent er zelden of nooit én ’s avonds blijft het aangenaam warm. Dit betekent dat u zalig kunt dineren in openlucht. Wil u uw vakantie niet, letterlijk en figuurlijk, in het water zien vallen? Dan is Aruba de perfecte keuze!

Het onstuimige noorden Huur een wagen en trek naar het ongerepte Noordoosten van Aruba. Daar vindt u het Arikok National Park, wat bijna 1/5 van de totale eilandoppervlakte beslaat. Het is daarmee één van de grootste natuurreservaten van de Caraïben. Heuvelachtige rotsformaties en kalksteenterreinen, indrukwekkende fauna en flora, diverse verstopte baaien en grotten én het natuurlijke Conchi Pool. Dit natuurlijke zwembad vindt u in een verborgen holte en moet u zien om te geloven. Met uw huurwagen op ontdekkingsreis door het Arubaanse binnenland? Doen!

Culinair genieten! Sluit u niet op in uw hotel, maar ga op culinaire verkenningstocht langs de vele gastronomische hotspots op het eiland. In totaal zijn er meer dan 200 restaurants op Aruba en daarvan heb ik er al heel wat persoonlijk getest. Het hoeft niet duur te zijn. Zo is het zalig lunchen in de Zeerover, waar u zelf garnalen pelt en vers gevangen vis met uw handen mag verorberen. Er zijn ook heel wat fantastische strandrestaurants, waar u met de voetjes in het zand kunt dineren op enkele meters van de zee! Toppers zijn o.m. Passions @ The Beach en The Flying Fishbone. Mist u de Belgische keuken? Breng dan een bezoekje aan Taste of Belgium, waar u overheerlijk stoofvlees met verse frietjes kunt degusteren. Moet kunnen, toch?

… en nog zoveel meer! Daar stopt het echter niet. Het woord verveling behoort immers niet tot het Arubaanse vocabularium. Ga dus ook zeker flaneren in de kleurrijke hoofdstad Oranjestad, maak een zeiltocht of snorkelcruise langs de kust, ga paardrijden in de branding of beklim de mysterieuze Casibari rotsformatie. Dol op flamingo’s? Bezoek dan zeker ook het Renaissance Island, waar de flamingo’s gewoon tussen de strandgangers baden. Aruba leeft dag en nacht en biedt voor ieder wat wils. Bovendien kunt u het ook perfect combineren met buureilandjes als Bonaire of Curaçao. Of liever een citytripje New York of een natuurvakantie in Suriname er aan breien? Het kan allemaal.

“Bon Bini”! Welkom op Aruba... Het pittoreske eilandje ontvangt u met open armen. Ontdek tot slot nog een leuke video met enkele hoogtepunten van het tropische paradijsje. Overtuigd of nog meer info nodig? Kom snel langs in de Northlaan 15, zend ons een mailtje op info@globaltravel.be of bel even op 059/70.09.01. We helpen met héél veel plezier verder!

99 weergaven0 opmerkingen
bottom of page