top of page
  • Foto van schrijverAdmin

We kunnen op reis, maar naar waar?

De landsgrenzen gaan op 15 juni weer open en reizen wordt, eindelijk, weer mogelijk. Vanaf juli zouden er zelfs reeds meer dan 100 bestemmingen beschikbaar zijn. Wij zetten alle informatie even op een rijtje.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines herneemt haar vluchten op 15 juni, TUI Fly op 20 juni. Brussels Airlines hervat op 15 juni met 20 bestemmingen, maar dat aantal wordt in de zomermaanden fors uitgebreid tot 57 verschillende vakantieoorden. Vooral Spanje, Italië en Portugal draaien meteen heel goed en dat merken we ook in ons kantoor.

Bij TUIFly start men voorzichtig in de tweede helft van juni, maar wordt er een serieuze versnelling hoger geschakeld op 1 juli. Met maar liefst 55 verschillende bestemmingen vanaf 1 juli en 72 vanaf 17 juli.

Naar waar kunnen we op reis?

* Vanaf 15 juni gaan alle reizen door indien het land van bestemming zijn grenzen opent voor buitenlanders. Dit is het geval voor Frankrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Zweden, Polen, Hongarije, Slovenië, Andorra, Luxemburg, Tsjechië, Ijsland, Ierland en Kroatië. * Vanaf 1 juli opent ook Spanje haar grenzen. * Enkele landen heropenen hun grenzen, maar eisen een quarantaine of andere formaliteiten waardoor er geen aangename reis kan gegarandeerd worden. Dit is o.m. het geval voor het Verenigd Koninkrijk. Hierheen reizen wordt, vooralsnog, afgeraden. * Er zijn ook nog enkele landen die terughoudend zijn en de kat uit de boom kijken. Denemarken zou pas na de zomer haar grenzen willen heropenen en ook Noorwegen spreekt over een heropstart na 20 augustus.

Wat met bestemmingen buiten Europa? Het is momenteel nog wachten op een Europese beslissing rond de niet-Europese bestemmingen, want hierover heerst nog heel wat onduidelijkheid. Deze beslissing kan niet in België gemaakt worden, maar België is wel voorstander om de Europese buitengrenzen te openen. Zowel TUIFly als Brussels Airlines hebben al heel wat niet-Europese bestemmingen in hun planning opgenomen en zijn positief dat ook deze reizen zullen mogelijk zijn. Denk maar aan reizen naar Turkije, Marokko, Tunesië of Egypte. Vluchten naar de Caraïben werden, door TUIFly, voorlopig geannuleerd tot 9 juli. Meer info hieromtrent volgt tussen 15 juni en 1 juli. Waarnemers rekenen erop dat de EU verdere afspraken zal kunnen maken met een heel aantal bestemmingen, maar het is dus nog wat geduld uitoefenen. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte.

Wat met vluchten vanuit Oostende? Ook de TUI vluchten vanuit de 4 regionale luchthavens, inclusief Oostende, worden in juli heropgestart. Vanuit Oostende vertrekt de eerste vlucht op 3 juli naar het Spaanse eiland Mallorca. Diezelfde dag vertrekken er ook vluchten vanuit Charleroi en Antwerpen.


U hoort het: de wereld heropent beetje bij beetje en wij zijn klaar om uw reisdromen te realiseren. Voor meer info kan u bij ons terecht op het nummer 059/70.09.01 of via e-mail op info@globaltravel.be. U bent natuurlijk ook van harte welkom in ons kantoor in de Northlaan 15 te Oostende. Indien gewenst kunt u hiervoor een afspraak maken zodat we uw bezoek optimaal kunnen voorbereiden. Naar waar gaat uw volgende droomvakantie?


427 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page