top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Een dubbel bed in het vliegtuig? Dat kan!


Binnenkort kan je in een dubbel bed (u leest dit goed: een dubbel bed) op vakantie vertrekken. Met die primeur pakt Qatar Airways uit. Wie nog meer gezelligheid wenst, kan “de QSuite” met “privacy panelen” helemaal afsluiten.

Gezellig samenzijn met je familie dat is moeilijk tijdens een vlucht. Met hoe meer familieleden je eropuit trekt, hoe meer zitjes je nodig hebt, hoe groter de kans dat je niet meer naast elkaar zit. Als je samen op je smartphone - in vliegmodus uiteraard - of in een woordzoekerboek een spelletje wil spelen, dan moet je soms over het gangpad heen meekijken. Geen handige of gezellige manier van reizen, vond Qatar.

Daarom hebben ze een nieuwe suite voorzien, die kan dienst doen als familiekamer, huwelijksreisbed of kinderbed. “De QSuite is een volledig nieuwe luxecabine waarin een slaapkamer en privacy panelen je eigen privéplekje voorzien op een hoger niveau”, vertelt hun persverantwoordelijke ons. Met als pronkstuk in het midden: een dubbel bed om je eens goed uit te strekken.

Hoopte je dan ook op een ontbijt in bed? Dan heb je verkeerd gedacht. “De privacy panelen kunnen we ombouwen tot een vierzit, een tweezit, een driezit, wat je maar wil. Daar kan je dan rustig en gezellig eten of iets drinken met je familie of collega’s waarmee je aan het reizen bent”, zo klinkt het bij Qatar Airways. Op die manier heb je ook geen last van turbulentie die je verse sinaasappelsap op je donsdeken doet eindigen.

De passagiers hoeven ook niet bang te zijn om andere reizigers in een korte short of een beertjespyjama tegen te komen. Als je in het dubbele bed neer te ploffen, is het de bedoeling dat je de speciaal ontworpen slaapkledij van Qatar Airways aantrekt. Mensen die iets anders van plan zijn in dat bed dan slapen? Die hebben in ieder geval al privacy panelen om alles af te schermen voor de andere reizigers. Al zou de vliegmaatschappij vertrouwen op hun stijlvolle klanten.

“Vanaf 16 juni kan je in zo’n luxebed vliegen, want dan gaan we dat type zitjes in businessclass installeren in onze nieuwe A350-vliegtuigen. Als de testperiode goed verloopt, zou de toekomst zelfs nog meer van dergelijke dubbele bedden in petto kunnen hebben. Wanneer dat precies in België zal gebeuren, zal de toekomst uitwijzen”, aldus Qatar Airways.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page