top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Voorrang voor reizigers zonder handbagage?


De Nederlandse luchthaven Schiphol geeft voortaan voorrang aan reizigers die hun handbagage thuislaten. Een vreemde beslissing of een geniaal idee? De meningen zijn alvast verdeeld. Feit is dat meer en meer mensen op reis vertrekken zonder hun bagage in te checken. Hiermee willen ze tijd uitsparen bij aankomst of de, soms hoge, supplementen ontwijken. Meer en meer luchtvaartmaatschappijen rekenen voor korte vluchten immers supplementen aan als u ruimbagage wenst mee te nemen. Geen ingecheckte bagage betekent echter vaak ook een propvolle handbagage. Dat levert lange wachtrijen op aan de douane, want vaak zit in de handbagage dan ook een toilettas met tal van vloeibare artikelen of zelfs scherpe voorwerpen zoals een nagelknipper.

Om dit te vermijden komt dus de "no-trolley-wachtrij" op Schiphol. Checkt u wél uw bagage in en laat u de propvolle trolley thuis? Dan verleent de douane u voorrang. Voorlopig zijn er geen plannen om deze policy ook door te trekken naar Zaventem, maar vanzelfsprekend houden we u op de hoogte. Stay tuned!

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page