top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Noorse penisrots vernield


Afgelopen weekend werd een belangrijke toeristische attractie in de Noorse gemeente Eigersund volledig vernield. Het gaat om de zogenaamde 'Trollpikken', een uitstekende rotsblok die een beetje lijkt op een penis in opgewonden toestand. De autoriteiten hebben een klopjacht geopend en hopen de dader(s) te vinden.

De rots is al jaren een populaire bestemming voor wandelaars in de bergen bij Eigersund, in het zuiden van Noorwegen. Een paar dagen geleden werd de rots op de grond teruggevonden. Al snel werd duidelijk dat dit het werk was van vandalen, want er werden sporen aangetroffen van beitels en zelfs een drilboor. De gemeente Eigersund wil de bekende rots sowieso in ere herstellen. Hiervoor is 20 000€ nodig en dat wordt momenteel bijeen gebracht via een inzamelingsactie. Hopelijk komt de landmark binnenkort weer op z'n rechtmatige plaats terecht. Dat vinden ook de vele fans die op Instagram maar al te graag poseerden op de rots.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page