top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Zeeland wil Dubai achterna!


Dubai staat bijna volgebouwd, dus moeten de vastgoedmakelaars nieuwe horizonten verkennen. Waarom dan niet richting Nederland dan? De temperaturen zijn er dan wel minder tropisch, maar toch is er heel wat potentieel. Denk maar aan de Zeeuwse Kust. Daar ligt een plan klaar voor de bouw van 300 indrukwekkende luxevilla's.

Het nieuwe project zou de naam Brouwerseiland meekrijgen en wordt een kunstmatige eilandenarchipel, bestaande uit maar liefst 13 artificiële eilanden. Deze eilanden zouden niet worden opgespoten voor de Zeeuwse Kust, maar wel in de haven van Rijkswaterstraat op Schouwen-Duiveland. Dankzij de komst van deze dertien eilanden zou er plaats zijn voor 325 luxevilla's, een hotel, een jachthaven en heel wat winkels. Kosten van het project : 180 miljoen euro. Natuurlijk zijn er, naast voorstanders, ook heel wat tegenstanders van het project. Velen vinden dat zo'n megalomaan project niet thuishoort op het rustige Zeeland. Meer dan 20 000 mensen ondertekenden al een petitie om het project een halt toe te roepen. Vooral natuurbeschermers zijn gekant tegen het voorstel, maar ook een pak windsurfers. Zij vrezen hun wind te verliezen door de aanleg van het kunstmatige eiland. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page