top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Dubrovnik wil minder toeristen


Terwijl de meeste landen en steden smeken om meer toeristen is dat in de Kroatische stad Dubrovnik helemaal niet aan de orde. Daar doen ze zelfs het omgekeerde en zijn ze de gigantische influx aan toeristen meer dan moe. Hun vraag : blijf thuis!

Dubrovnik wil het aantal bezoekers in de oude stad drastisch beperken. Volgens de burgemeester van de Kroatische stad is deze ingreep nodig om de kwaliteit te handhaven. UNESCO stuurde eerder al een waarschuwing uit dat de status van Dubrovnik als werelderfgoed in gevaar is. Daarom wil Dubrovnik onder meer per dag nog maar 4.000 bezoekers op de middeleeuwse wallen toelaten. Hoewel de grens vandaag officieel op 8.000 staat, gebeurt het dat tijdens het hoogseizoen en op drukke cruisedagen tot 12.000 bezoekers de stadswallen overbevolken. Hoe ze dat denken aan te pakken is voorlopig nog één groot vraagteken. Staat Dubrovnik nog op uw bucketlist? Dan is het nu misschien de moment om de stad te bezoeken, want binnenkort staat u mogelijk voor een gesloten 'deur'.

165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page