top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Gedurfd! Vliegtuigen spotten in Sint Maarten


https://www.youtube.com/watch?v=Ngns8HRivaE

Het Caribische eiland Sint Maarten staat misschien ook wel op uw bucketlist. Het eiland heeft immers veel meer te bieden dan enkel mooi weer en parelwitte zandstranden. Het biedt u meteen ook 2 eilandervaringen in 1, want de ene helft van het eiland is Nederlands en de andere helft Frans. Lekker afwisselend. Het bekendste beeld van Sint Maarten is echter de luchthaven. Daar zoeven de vliegtuigen amper enkele meters boven de strandgangers. Gedurfd en niet zonder gevaar. Naast de luchthaven van Sint Maarten ligt Maho Beach, een bekend en gezellig druk strand. Vliegtuigen komen er zeer laag overvliegen om te landen. Wanneer ze opstijgen ontstaat er door de ronkende motoren zelfs een jetblast. Dit betekent dat u letterlijk wordt weggeblazen.

Mensen rennen op zo'n momenten als gekken door mekaar. Elke landing is een unieke ervaring, maar niet zonder gevaar. Zo was er eerder dit jaar een 57-jarige toeriste uit Nieuw-Zeeland. Zij kwam door de gigantische windstoot ten val, recht op een betonblok. Ze overleefde de val niet. Toch blijft het, zelfs na het ongeval, een drukte van jewelste op Maho Beach. De grote borden die reizigers waarschuwen staan er niet voor niets, maar weinigen die zich daar iets van aantrekken. Een vakantie op Sint Maarten in het verschiet? Wees dan dus voorzichtig en denk goed na alvorens u op Maho Beach te wagen.

Bekijk het ganse spektakel in onderstaand filmpje...

125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page