top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Durft u? De langste glazen brug ter wereld


In China kennen ze iets van records breken en afgelopen week deden ze het weer. In Shijiazhuang, de hoofdstad van de Noordelijke provincie Hebei, opende de langste glazen brug ter wereld. Die is alleszins niet voor doetjes!

De brug is maar liefst 488m lang en bengelt op een hoogte van zo'n 218m, tussenin twee steile kliffen. De brug bestaat uit niet minder dan 1077 glaspanelen van elk 4 centimeter dik. Wie durft geniet van een fenomenaal zicht op de bergen, de steden, watervallen en tempels.

De brug is in staat om 3000 mensen tegelijkertijd te ondersteunen, maar om de veiligheid te garanderen wordt dit momenteel tot 600 beperkt. Pittig detail : de brug is ontworpen om te kunnen slingeren. Dit maakt de sensatie voor de wandelaars in het midden van de brug nog intenser. Geen paniek echter, want de brug is bestand tegen de 'sterkste winden' en zelfs een aardbeving met een kracht van 6. De vorige recordhouder was trouwens ook in China te vinden. Die klokte af op een lengte van 430m. Benieuwd of de Chinezen dit record nog eens zelf kunnen breken.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page